Pentru a mări promovabilitatea la Bac, Ministerul Educaţiei introduce cursuri de copiat

Rezultatele dezastruoase de la Bacul de anul acesta au convins chiar şi Ministerul Educaţiei că trebuie să ia masuri. “Am analizat examenele de Bacalaureat de acum mulţi ani când promovabilitatea era mare, pentru a vedea care a fost secretul”, explică ministrul Ecaterina Andronescu. “Specialiştii noştri au conchis că pe vremuri elevii erau ajutaţi de un anumit meşteşug, astăzi aproape dispărut, numit copiat. Am găsit imagini de epocă în care elevii par a folosi obiecte despre care istoricii spun că se numeau copiuţe, lucrări servite sau fiţuici”.

Ministerul Educaţiei vrea acum să reînvie acest meşteşug pentru a mări rata promovabilităţii. În acest sens, în clasele IX-XII se vor introduce cursuri de copiat iar cei cărora nu le sunt de ajuns pentru a face faţă exigenţelor de la Bac pot apela şi la meditaţii la copiat.

Descoperirea dă peste cap tot ce se ştia până acum despre Bac – de pildă, credinţa că pe vremuri Bacul era pe bune şi subiectele erau foarte grele. “Oricât de greu v-ar veni să credeţi”, spune Andronescu, “se pare că nici acum 20-30 de ani elevii nu erau cu gândul doar la învăţat şi părinţii erau deseori nevoiţi să-i oblige să citească. Chiar dacă ne vine greu s-o acceptăm, elevii de liceu de azi se trag din elevii de liceu de pe vremuri şi au mult mai multe lucruri în comun decât s-ar crede”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
10 iulie 2012 12:07

Alte articole

Vezi mai mult