Pentru a proteja maidanezii, Piedone va declara sectorul 4 rezervaţie naturală!

Edilul sectorului 4 a fost printre cei dintâi primari care au reacţionat la adoptarea de către deputaţi a legii câinilor fără stăpân: „Pentru locuitorii din Berceni, maidanezii sunt o parte indispensabilă a vieţii, la fel de importanţi ca aerul şi cu siguranţă mai importanţi ca apa. Foarte mulţi cetăţeni îmi spun că nici nu vor să se mai ridice din pat când se gândesc că ar putea să nu-i muşte un câine în drumul spre serviciu. De aceea, am decis să declar sectorul 4 rezervaţie naturală. Mi s-a spus că îl pot declara chiar rezervaţie a biosferei, dar am evitat fiindcă nu ştiam ce înseamnă”, a declarat Piedone.

Primarul spune că a primit mii de scrisori de protest împotriva curăţării străzilor de câini. „Mi-au scris nenumăraţi shaormari, la problemele cărora vă daţi seama că eu sunt foarte sensibil, ca să îmi spună că dacă aprob acest masacru al maidanezilor, ei vor fi nevoiţi să înceapă să sacrifice puişori şi viţeluşi. Cum aş fi putut permite aşa ceva?”, întreabă cu lacrimi în ochi edilul.

Declararea sectorului 4 ca rezervaţie naturală va aduce însă şi anumite obligaţii pentru locuitorii de aici. „O să fie greu la început”, spune şi Piedone, „oamenii vor trebui să se poarte exact ca în Retezat sau în Deltă: să nu arunce gunoiul pe jos, să nu facă grătare afară, să nu pescuiască în lacuri, să nu pună muzica foarte tare, să nu strice amenjările publice. Vă daţi seama că nu e uşor pentru cineva care a trăit toată viaţa în oraş să se adapteze la acest gen de reguli”, a încheiat edilul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 noiembrie 2011 12:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult