Pentru a reduce efectele scumpirii medicamentelor, Guvernul interzice o serie de boli

După ce marţi producătorii au anunţat că medicamentele ieftine vor dispărea de pe piaţă ca urmare a aplicării taxei clawback, Guvernul Ponta a identificat azi o soluţie pentru această criză care riscă să afecteze în primul rând electoratul PSD. “Pentru ca bătrânii, pe care îi respectăm atât de mult datorită votului lor, să nu cumpere medicamente scumpe pentru diferitele afecţiuni de care suferă, vom interzice toate bolile al căror tratament costă mai mult de 500 de lei pe lună”, a anunţat în această dimineaţă premierul.

Prin introducerea unei liste de boli interzise pe teritoriul României, Guvernul preconizează că va reduce substanţial sumele cheltuite pe medicamente de către populaţie. “Am interzis în primul rând afecţiunile cardio-vasculare”, explică Victor Ponta, “deoarece necesită medicamente şi operaţii costisitoare, pe care pensionarii sau persoanele cu venituri mici nu şi le permit. De asemenea, oricine suferă de o afecţiune care necesită tratament în străinătate şi nu şi-l permite va suferi toate rigorile legii.”

Ponta mai spune că soluţia interzicerii bolilor scumpe era extrem de la îndemână şi pentru guvernele pedeliste, dar acestea nu au vrut să o aplice din indiferenţă faţă de problemele populaţiei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
27 iunie 2012 12:06

Alte articole

Vezi mai mult