Schimbarea șefului ANAF are efecte fiscale importante, o parte din legislația intrată în vigoare la finalul anului trecut afectând toți contribuabilii din România. De exemplu, impozitul pe 2018 mai trebuie plătit încă o dată, pentru că deciziile de impunere emise de fostul șef nu mai sunt valabile.

cozi_anaf_1aprilie.jpg

„Noul șef al ANAF nu poate face un buget bazându-se doar pe proiecțiile făcute de fostul șef. Pentru că fostul a fost dat afară pentru incompență, deci se presupune că acele proiecții bugetare și evalurări de încasări nu sunt cele mai corecte. Vor fi emise noi decizii de impunere în decursul acestei luni”, a explicat Laurențiu Davidescu, economist și șef al biroului de prognoză al Ministerului Finanțelor. 

Banii plătiți pe 2018 vor fi returnați de statul român în următorii 5 ani prin regularizări, emiterea de titluri de stat precum și vouchere prin care contribuabilii pot achiziționa produse și servicii oferite de companii românești cu capital majoritar de stat. Cei care doresc recuperarea impozitelor deja plătite pe 2018 trebuie să se adreseze în scris direcției ANAF de care aparțin.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 04.01.2019 16:02 Social

National Cinematografic