Pentru că au depăşit valoarea de 10 lei, Biserica va accepta în sfârşit şi bonuri de masă

Conciliul fiscal al BOR a stabilit săptămâna trecută că bonurile de masă, ajunse acum la valoarea de 15 lei, vor fi acceptate ca monedă de donație la cutia milei sau în cazul contribuției pentru biserică. „Cu bonuri se poate cumpăra doar hrană și ce este mai important decât hrana spirituală? Nimic! Corpul fără spirit e doar un cadavru”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Până acum biserica nu accepta bonuri de masă, considerând că orice este sub 10 lei nu merită efortul. „Dacă preafericitul Daniel vede o hârtie de 5 lei pe jos nici măcar nu se uită la ea, crede că sunt bani falși. Spune că-l ispitește satana cu păcatul sărăciei, cel mai greu dintre toate păcatele. Nici monede nu poartă la el, îi este frică să nu fie fulgerat”, au spus surse din apropierea BOR.

Patriarhia a stabilit și o serie de tarife, o înmormântare „cu de toate” poate ajunge și la 100 de bonuri de masă în timp ce căsătoriile sunt mult mai ieftine, ajungând și la 30 de bonuri, dacă mirii insistă ca slujba să fie scurtă. Bonurile de masă sunt acceptate și la botezuri dar și pentru cumpărarea calendarului ortodox unde sunt trecute toate posturile de peste an.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
16 ianuarie 2017 10:01

Alte articole

Vezi mai mult