Pentru că au o singură intrare şi se lucrează cu foc deschis, toate bisericile vor fi închise de ISU

Lumânări, candele, uleiuri inflamabile, o singură ieşire îngustă şi multe alte nereguli. Asta au găsit inspectorii ISU în mai toate bisericile din ţară. Acestea urmează să fie închise şi multe din ele, construite acum sute de ani, cu grave probleme structurale, urmează să fie demolate, pe cheltuiala Patriarhiei.

“E timpul ca Biserica să respecte legea. Nicio biserică nu are aviz de funcţionare, toate funcţionează în mod ilegal. Multe sunt pe spaţii verzi, sau pe terenuri luate pe şpăgi de la stat sau cu japca de la cetăţeni. Multe prezintă pericol ridicat de incendiu, pentru că ceara e foarte inflamabilă, la fel şi vopseaua de pe pereţi, ca să nu mai zic de termopanele din plastic cu care sunt dotate multe biserici noi. Din acest moment bisericile sunt închise”, explică Decebal Popescu, inspector ISU.

După închiderea bisericilor, Patriarhia urmează să plătească amenzi pentru fiecare lăcaş de cult care nu respecta legea, iar ANAF a pus poprire pe conturile grase ale lui Daniel, banii fiind mai mult decât suficienţi: “Patriarhul fură de mulţi ani din banii românilor, a adunat averi uriaşe, are de unde să plătească!”, a mai spus inspectorul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
6 noiembrie 2015 16:12
Citește mai mult despre: biserica ISU Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult