Pentru că e ziua lui Caragiale, doar azi bancnota de 100 lei valorează 200 lei

Guvernul sărbătorește fastuos aniversarea marelui I. L. Caragiale! Doar astăzi bancnotate de 100 lei, pe care se află chipul marelui dramaturg, valorează 200 de lei. Condițiile pentru a beneficia de această campanie a statului sunt simple.

Cei care au cerut deja salariul cash în bancnote de 100 lei ar trebui însă să știe că există câteva reguli simple, dar restrictive.

În primul rând poți să mergi la orice magazin sau bancă, dai bancnota de 100 lei și poți primi marfă de 200 lei, cu condiția să numești cel puțin trei personaje din comediile lui Caragiale și cel puțin o replică din piesa ”Scrisoare pierdută”.

Oferta este valabilă o singură dată pentru fiecare cetățean român și pentru o singură bancnotă. Cu toate acestea, măsura este intens criticată de economiști, care spun că va genera inflație, ceea ce pare să fie real, având în vedere că azi un pachet de unt costă 50 lei în majoritatea magazinelor, campania fiind inițiată de retaileri tot ca să-l aniverseze pe Caragiale, cu sloganul ”Caragiale merge ca uns”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
30 ianuarie 2023 15:02
Citește mai mult despre: bancnotă bani caragiale

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult