Pentru că fraieri sunt destui, românii trebuie să doneze 60 de milioane pentru Cumințenia Pământului

Deși campania de donații pentru Cumințenia Pămâtului a strâns doar 130.000 de euro până acum, responsabilii cu achiziționarea operei de artă au văzut că este potențial în piață și acum cer 60 de milioane de dolari donație pentru inestimabila operă a lui Brâncuși. „Prost nu e ăla care cere”, este sloganul noii campanii de strângere de fonduri.

„Am făcut o greșeală la început, nu am estimat cum trebuie câți fraieri sunt în România. Și câți oameni, cu toate că-s săraci, vor să fie și mai săraci dând bani la stat pentru o piatră pe care-o puteam cumpăra doar dacă-l executam pe Robert Negoiță pentru datoriile alea pe care le are la stat. De-aia am și ajuns la cifra asta, vrem să acoperim gaura lăsată de primarul ăla care va ieși cu 90% la el în sector”, a declarat un reprezentant guvernamental.

Guvernul are și o soluție de rezervă pentru cazul în care românii nu dau suficienți bani pentru a cumpăra „Cumințenia Pământului” dar aceasta nu include și varianta de a da banii înapoi. „Avem nevoie de bani pentru nenumărate chestii culturale, cum e aia de la Casa Scânteii sau ceva de fier în altă zonă din București”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

30 mai 2016 17:05
Citește mai mult despre: Cuminţenia Pământului fraieri

Alte articole

Vezi mai mult