Pentru că închisorile sunt prea aglomerate, infractorii vor fi obligați la muncă silnică în corporații

Aglomerația din ce în ce mai mare din închisorile românești a determinat autoritățile să ia măsuri drastice. Astfel, pentru a mai răsfira celulele, deținuții urmează să fie transferați în diferite corporații, și obligați la muncă silnică, cot la cot cu prizonierii angajați deja acolo.

„Ne dăm seama că este o decizie drastică, dar pur și simplu nu mai avem de ales”, spune Decebal Popescu, reprezentant al Ministerului de Interne. „Sunt mult prea mulți deținuți în închisori. Am ajuns să avem câte 8 într-o celulă de 3 pe 3, în condițiile în care corporatiștii se lăfăie câte 3-4 în birouri de zeci de metri pătrați. Este total nedrept, până la urmă sunt toți deținuți cu aceleași drepturi”, a mai adăugat acesta.

Deși în corporații vor avea mai mult spațiu, deținuții spun că ar prefera să rămână în închisori. „Chiar dacă e atât de aglomerat încât trebuie să dormim pe verticală, măcar aici nu ne simțim ca niște sclavi. Plus că avem ore de ieșit în aer liber, ceea ce în corporații nu se întâmplă decât o dată, de două ori pe an. O să ne legăm cu lanțurile de gratii, dacă e nevoie, dar noi de aici nu plecăm”, spune Vio L., un infractor din Penitenciarul Rahova.

Scris de Luchian
21 iulie 2016 13:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult