Pentru că la Brașov a nins azi, un român s-a trezit cu popa cu botezul la ușă

Zăpada căzută astăzi la Brașov i-a dat mari bătăi de cap unui cetățean care locuiește în cartierul Șchei din Brașov. El s-a trezit în această după-amiază cu un popă la ușă, sub pretextul că a venit cu Botezul Domnului. Popa și-a argumentat vizita prin aceea că tradiția spune să vină cu talanga aia și cu afumătoarea legată cu lanț atunci când ninge, ca să dea o tură prin casă și să stropească cu busuiocul contra unei sume cuprinse între 200 și 600 lei, în funcție de cum arată casa.

”N-am nicio vină că Dumnezeu a vrut să mai vin o dată cu Botezul”, susține părintele Onufrie Rîuleț, care a insistat ca măcar taxa de Bobotează să-i fie achitată, dacă tot nu e lăsat să intre în locuință ca să-și facă datoria. BOR susține că e de bun simț ca enoriașii brașoveni să-l primească pe preotul paroh, pentru că a fost un an prost, iar taxa de botez dublă nici măcar nu acoperă inflația.

Preoții din Brașov nu exclud, ca în cazul în care ninge și mâine, să treacă din nou, dacă nu cu Botezul, atunci cu Crăciunul, Înălțarea, Buna Vestire, sau o altă sărbătoare inventată pe loc, după fantezia fiecărui preot: ”Că de-aia fac patru ani de Teologie, să învețe să mintă așa cum trebuie și nu doar din cărți, ci și spontat”, a explicat Patriarhul Daniel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
28 martie 2023 14:39
Citește mai mult despre: Brașov popă zăpadă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult