Pentru că lumea e sătulă de colinde, au apărut cerşetorii care taie porcul în metrou

Scene de mare rafinament cultural în metroul bucureștean. S-a terminat cu haitele de colindători soioși, care râgâie ”Domdom sănălțăm” printre pasagerii plictisiți de aceleași colinde. Anul acesta au apărut colindătorii autentici, care taie porcul în vagon, spre uimirea tuturor călătorilor, și mai ales a turiștilor.

Pasagerii sunt îndemnați să dea și ei o mână de ajutor: ”Ține-l de ureche! Pune-l jos! Dă cuțitul!”, se aude tot mai frecvent în metrou, de zici că ești pe stradă la Craiova sau la Vaslui. De mare ajutor sunt bătrânii angajați la Scorseze Security, care cunosc tradițiile vechi și au mereu un sfat bun pentru colindători: ”Coace-l bine cu arzătorul, să iasă șoriciul moale, că n-am dinți, tataiule!”.

Au fost și unele nemulțumiri ale personalului Metrorex. Aceștia insistă să fie cumpărat bilet și pentru porc, dar colindătorii spun că e ridicol: ”Nu mai bine vă dăm o bucată de șorici sau un lebăr la finalul călătoriei?”.

În trenurile unde se taie porcul, vatmanii Metrorex au fost rugați să meargă mai încet și fără frâne bruște, să nu se verse ceaunul.

Scris de TNR
12 decembrie 2019 08:12
Citește mai mult despre: metrou

Alte articole

Vezi mai mult