Pentru că lumea nu mai face copii, Biserica recomandă să ne botezăm din nou bunicii

Scăderea drastică a natalităţii dă bătăi mari de cap Bisericii! Până când vor fi interzise avorturile şi contracepţia, ca să aibă din nou ce boteza, oamenii Patriarhului încearcă din răsputeri să găsească surse noi de finanţare, unele soluţii fiind considerate cel puţin fanteziste.

Într-un comunicat recent, Preafericitul i-a îndemnat pe românii care se încăpăţânează să nu facă copii să-şi facă, totuşi, datoria de enoriaşi şi “să boteze şi ei ce au prin casă”: bunici, mătuşi, chiar şi un câine sau o pisică.

“Respectăm alegerile voastre în materie de lifestyle, însă botezurile voastre dau de mâncat multor oameni din sistem, care acum riscă să rămână pe drumuri. Când aveţi timp, veniţi cu bunicul la sfânta biserică şi mai botezaţi-l o dată. Nu durează mult, apa e încălzită iar cu talonul de pensie are 5% reducere”, a transmis, cu smerenie, Patriarhul Daniel.

Întâistătătorul Bisericii a anunţat, de asemenea, că ia în calcul introducerea unui sistem de fidelizare: “De câte ori te botezi, primeşti o ştampilă pe buletin, iar la 5 ştampile primeşti cadou o lumânare şi o sticluţă de mir!”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
2 aprilie 2017 09:13
Citește mai mult despre: biserica botez bunic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult