Pentru că nu au avut niciun succes, inundaţiile vor fi retrase de pe piaţă

Un comunicat al Ministerului Agriculturii informează că inundaţiile care au afectat România vor fi retrase de pe piaţă, pentru că au creat mai multe nemulţumiri decât irigaţii. Considerat marea speranţă a agriculurii româneşti, Programul Naţional de Inundaţii este o iniţiativă guvernamentală menită să ajute agricultura rurală prin inundaţii intensive.

 

De câteva săptămâni însă situaţia a scăpat de sub control. „Eşecul acestui program este deja incontestabil”, se spune în comunicatul menţionat. „La câteva săptămâni după debutul proiectului, inundaţiile au creat mai multe nemulţumiri decât avantaje. Cantităţile mari de apă care au fost deversate în casele românilor nu au putut fi controlate la timp, astfel că inundaţiile au ajuns să fie considerate un pericol.”

 

Cauza acestei situaţii este un management defectuos al apei de ploaie. „Inundaţiile au pornit de la o idee nobilă însă au eşuat într-o catastrofă. Se pare
că specialiştii noştri în inundaţii au supraestimat capacitatea românilor de a bucura de ploaie, iar aceştia i-au sancţionat.”

 

Inundaţiile implementate în România sunt unele de producţie chinezească, de foarte slabă calitate şi total nepopulare. Toate inundaţiile puse deja în circulaţie vor fi restrase de pe piaţă, urmând ca Ministerul Agriculturii să se concentreze pe următorul program guvernamental, numit Programul Naţional de Secete şi Geruri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
28 iunie 2010 15:32
Citește mai mult despre: inundatii minister seceta

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult