Pentru că nu-i bagă nimeni în seamă, cei de la Adevărul se laudă singuri

Lăsând la o parte tabloidele, Adevărul e ziarul în care găseşti cel mai uşor o ştire imbecilă, de care e păcat să nu faci mişto. Azi am avut nevoie de vreo 40 de secunde pînă să dau peste un articol idiot: „Adevărul de Seară, numărul 1 în Târgu-Mureş”. Articolul are doar câteva rânduri, însă autorul lui a folosit la maxim spaţiul redus, înghesuind acolo o grămadă de stupidităţi.

 

 

Mai întâi, trebuie să recunosc că am ratat momentul în care Târgu-Mureş a devenit un fel de barometru al presei româneşti. L-am ratat pentru că nu a avut loc, evident. C-aşa, şi site-ul nostru e probabil cel mai accesat site în comuna Ciumăfaia (unde, să zicem, există un singur calculator legat la net, al primarului, iar eu sunt rudă cu primarul). Plus de asta, situaţia a fost realizată pentru perioada ianuarie – iunie 2009, iar noi suntem în martie 2010. Le dau un pont celor de la Adevărul: dacă tot vreţi să vă lăudaţi cu cifre expirate, uitaţi-vă pe cifrele de dinainte de 1989, că pe vremea aia Adevărul (Scânteia, cum se numea atunci) domina total presa românească.

Pentru cei care nu ştiu, Adevărul de seară se distribuie gratuit. Iar să te lauzi, în România, că un produs dat moca are trecere mai mare decât unul pentru care se plăteşte, denotă foarte multă prostie. Dacă micii daţi moca de Vanghelie au succes mai mare decât micii lui Cocoşatu, care-s pe bani, nu înseamnă nicidecum că ăia lui Vanghelie sunt mai buni.

Şi, pentru a ieşi şi el în evidenţă cu ceva, autorul articolului pune nişte virgule complet aiurea prin text, “să se simte şi el vedetă”. Ilustraţia articolului, de asemenea, e stupidă: ne arată un om cu Adevărul de seară în mână însă, conform fotoexplicaţiei, insul e din Braşov, nu din Târgu Mureş.

Probabil mai sunt şi alte tâmpenii în articol, dar i-am acordat deja prea mult timp. Din moment ce ziarul se distribuie gratuit, probabil şi redactorii de la Adevărul scriu fără să primească bani. Deşi, la cum scriu majoritatea dintre ei, ar trebui să vină cu bani de-acasă.

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
15 martie 2010 13:54
Citește mai mult despre: Adevarul adevarul de seara stire idioata ziar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult