Pentru că nu prea sunt pelerini la Sf. Parascheva, jandarmii se bat între ei

Nu doar credincioșii sunt afectați de interzicerea pelerinajului la moaștele Sf. Parascheva. Printre victimele colaterale, de care prea puțină lume vorbește, se află jandarmii, care efectiv șomează cu pulanele în mână. Cum nici temperaturile nu sunt foarte mari, jandarmii au ajuns să se bată între ei, doar ca să se mai încălzească puțin.

”Numai în locul nostru să nu fii”, se plânge un jandarm. ”Am ajuns să stăm degeaba, nici nu știu de ce ne-au mai chemat aici. Nu zic c-ar trebui să fie 10 august în fiecare zi, să batem în voie sute de oameni, dar măcar să mai înțepăm și noi câte-o babă cu pulanul. Acum, când ne vine cheful de dat cu pulanul, ne uităm în jur și vedem doar alți jandarmi, așa că normal că ajungem să ne batem între noi.”

Câțiva jandarmi mai curajoși au decis să intre la racla cu moaște și au tăbărât cu pulanele peste Sf. Parascheva. ”Dăm la ea ca la fasole și nu doar că nu zice nimic, dar nici nu încearcă să se ferească sau să fugă. E chiar mai bine decât la oameni”, exultă un jandarm.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
11 octombrie 2020 09:46

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult