După ce președintele țării a decretat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus, românii au intrat în panică neștiind ce trebuie făcut cu adevărat. La fenomen au ajutat și autoritățile, care nici ele n-au explicat prea clar ce înseamnă stare de urgență, că n-au de unde să știe, 90% din oamenii care lucrează la stat fiind angajați pe pile și șpagă.

taiat_porc_italia.jpg

În aceste condiții în mai multe zone din țară românii au început să strângă paie, să ascută cuțitele și să se pregătească de tăierea porcului, o măsură intotdeauna binevenită. „Ni s-a tot spus să facem provizii, proviziile de jumări mi se pare binevenite. Ce să mai vorbim de mușchiuleț afumat, slănintă, tobă, crenvuști, caltaboși și pomana porcului. Practic porcul este o provizie pe patru picioare”, a decretat Ilie Dumitraș, un cetățean rural din Brașov în timp ce-și ascuțea cuțitul.

Pentru a asigura condițiile de carantină, toți oamenii implicați în tăierea porcului au purtat măști protective pe față și s-au dezinfectat cu spirt și alte produse sanitare. „Când s-a terminat spirtul, ați văzut că nu mai e prin magazine, am trecut la dezinfectarea cu țuică, rachiu de tescovină, vinul ăla rămas de acu doi ani și niște vișinată septică”, explică Dumitraș. 

Românii care n-au porc aleg o soluție mai comodă, își comandă on line bere TNR.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 15.03.2020 14:38 Social

National Cinematografic