Pentru că se mănâncă şi se bea enorm, nunţile româneşti trebuie să fie prevăzute cu ambulanţă

Norme de siguranță tot mai drastice pentru nunțile românești. După ce luna trecută a fost dată o ordonanță de limitare a numărului de pupături pe care nașul și socrul mare le pot aplica miresei, din rațiuni de protejare a machiajului, legiuitorul vine cu obligativitatea ambulanței la aceste evenimente, pentru a-i salva rapid pe cei care fac imprudența de a consuma tot meniul de la nuntă.

Inițiatorul legii explică: ”În medie, aperitivul la o nuntă românească are 2 kg. După care vin crenvurștii, sau dacă e nuntă de fițoși, păstrăvul, de cele mai multe ori cu salmonela. Sau, dacă e nuntă de țărani, și cenvurști și păstrăv, după care vine nașa cu un cocoș cu artificii în cioc. În mod normal, 30% din nuntași sunt deja în faza de toxiinfecție alimentară, și încă n-au venit sarmalele”, spune Nicu Popovici, omul care vrea să salveze vieți nevinovate la nunțile românești.

Cei de pe ambulanță spun că multora le vine rău când începe să se strige darul, sau se aude cât se pune în plic, și realizează că trebuie să meargă la bancomat, să mai scoată niște bani. Acolo le vin sarmalele înapoi pe gât și riscă decesul, dar sunt uneori salvați.

Inițiatorul legii speră însă că nuntașii nu vor încerca să profite de prevederile legii, adică să se urce în ambulanță pretinzând că le e rău, doar ca să scape de la nuntă. De asemenea, va fi strict interzis furtul miresei cu ambulanța nunții.

Scris de Ionut
14 octombrie 2017 08:10
Citește mai mult despre: ambulanta aperitiv nunta

Alte articole

Vezi mai mult