Pentru că toată lumea are, asociațiile de locatari au decis să-și facă și ele servicii de informații

România va avea încă vreo câteva mii de servicii de informații începând de anul viitor când și asociațiile de proprietari vor putea să-și înființeze servicii secrete. Acestea vor funcționa în subordinea comitetului de bloc și vor răspunde personal în fața președintelui de scară sau de asociație.

„Este o măsură care face parte dintr-un plan mai amplu de descentralizare a structurilor de stat. Aceasta este doar o primă etapă, în viitor asociațiile de proprietari vor putea să-și consituie armată proprie și ambasade în blocurile vecine”, a declarat Marcel Popa, secretar de stat în ministerul Administrației.

Serviciile secrete de scară sau de bloc vor putea accesa acel rezervor nesecat de informații ce se obțin de obicei prin uitatul pe vizor sau pe gaura cheii. Avantajul îl consituie faptul că nu este nevoie de instructaj pentru agenți, aceștia având amplă experiență din vremurile în care își turnau vecinii la Securitate că au primit portocale din străinătate sau ascultau Europa Liberă.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

17 mai 2017 15:05

Alte articole

Vezi mai mult