Pentru înduioşarea urşilor, afişe cu Fuego vor fi lipite în mai multe păduri din ţară

Într-o încercare a autorităţilor de a reduce agresivitatea urşilor, în mai multe păduri din zonele montane vor fi amplasate afişe reprezentându-l pe îndrăgitul interpret Fuego. Atacurile animalelor s-au soldat în ultimele zile cu mai multe victime, însă odată cu amplasarea posterelor, pădurarii speră ca urşii să revină la sentimente mai bune faţă de oameni.

“Studiile noastre arată că Fuego stârneşte instinctul matern al fiarelor, făcându-le paşnice şi afectuoase”, au explicat cercetătorii. “Într-o pădure tapetată cu afişe Fuego, animalele sălbatice nu mai sunt un pericol. Ele se vor apropia de om, dar numai pentru a-l îmbrăţişa. În plus, norocoşii vor putea urmări un spectacol inedit: ursoaicele cu pui împodobind brazii şi molizii.”

Unii pădurari sunt însă sceptici, simţul văzului nefiind foarte dezvoltat la urşi. “Dacă nu-l disting pe Fuego pe afişe?”, se întreabă Decebal Popescu, şeful Ocolului Silvic Dâmboviţa. “Propunerea mea ar fi ca statul să finanţeze concerte Fuego în pădurile cele mai afectate. În plus, ar fi o idee să se distribuie sătenilor odorizante cu aromă de cozonac proaspăt scos din cuptor, astfel urşii l-ar simţi pe Fuego de la kilometri distanţă.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
20 septembrie 2012 15:09

Alte articole

Vezi mai mult