Pentru lucrări la albie, Dâmboviţa va fi deviată pe bulevardele Magheru şi Kiseleff

Îndrăgitul râu Dâmbovița intră într-un amplu proces de modernizare, o lucrare esențială pentru București. Apa emblematică a capitalei nu a mai fost modernizată de la sfârșitul anilor ’80 și asta se simte. Pe perioada lucrărilor, Dâmbovița va fi deviată pe bulevardele Magheru și Kiseleff.

„Vrem să asigurăm locuitorii din acele zone că nu va exista un disconfort foarte mare, întrucât vom întinde apa și pe trotuar, să încapă toată, ba chiar și un pic pe străzile secundare”, a spus directorul direcției navale din primăria Capitalei, contra-amiral adjunct Aurel Popescu. Acesta a precizat că locuitorii din zonele afectate de trecerea Dâmboviței vor primi compensații constând în vouchere de reduceri la plimbările cu vaporașul de pe lacul Herăstrău.

Modernizarea canalului Dâmbovița ar putea dura între 3 și 600 de ani în funcție de capacitatea firmei cu un angajat care a câștigat licitația de a respecta termenele de execuție. „Important este să nu fie închisă, că deși a primit toate lucrările de până acum prin încredințare directă, are datorii de 174 de milioane de euro la stat și s-ar putea ajunge la blocarea conturilor”, spun surse din primărie.

Scris de Ef
11 aprilie 2016 16:04
Citește mai mult despre: Dâmboviţa magheru

Alte articole

Vezi mai mult