Pericolul ascuns din pizza congelată: dacă muști din ea îți rupi dinții!

Nu e un secret că anumite mâncăruri sunt nocive pentru om, și nu ne referim doar la alimentele cu multe calorii. Pizza congelată este de multe ori neglijată de studiile privind obiceiurile alimentare proaste. Anual, mii de români își sparg dinții în pizza congelată, sau înghit folie și carton, pentru că o mănâncă cu tot cu cutia.

Cei mai mulți români își cumpără flex ca să taie pizza congelată în bucăți, să nu le rămână pe gât. Alți români au tactici diferite. Unii o molfăie până se mai înmoaie, sau o rulează și o înghit pe toată, ca șerpii. Raw-veganii sunt cei mai predispuși la dinți sparți, pentru că ei sunt nevoiți să consume pizza așa cum e, fără s-o încălzească, și de-asta e plin de bretoniste știrbe.

Nu doar dentiștii se confruntă cu pacienți care au mâncat pizza congelată. Românii care spun că au răcit de fapt au mâncat pizza congelată înainte și le-a scăzut temperatura. Cea mai rea pizza congelată e cea vegană, pentru că spanacul se face piatră când îngheață, spre deosebire de brânză sau cârnați, care rămân moi chiar și la -30 grade.

Scris de Ionut
6 martie 2021 07:49
Citește mai mult despre: dinți pizza

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult