Pescarii din Ocna Mureș se laudă cu capturi record de cașcaval, Cola și mușchi țigănesc

Localnicii din Ocna Mureș fac zilnic cozi imense pe balta din localitate, de unde preferă să se aprovizioneze. Încă de la primele ore ale dimineții, ei dau buzna cu cărucioarele de cumpărături în baltă și aleg de pe fundul apei produsele de care au nevoie în gospodărie.

Psihologii spun că genul ăsta de hipermarket scufundat îi face pe oameni să-și ia și lucruri de care nu au neapărat nevoie. Practic, oamenii merg să se aprovizioneze de pe fundul bălții cu strictul necesar – hârtie igienică, apă minerală, tampoane – și se trezesc că se întorc acasă cu tot felul de minunății al căror ambalaj murdar de noroi li s-a părut pe moment foarte atrăgător.

Cei mai fericiți sunt însă pescarii. Ei se instalează dimineața pe malul bălții și aruncă momeala pentru capturile de sezon: cașcavalul Rucăr, untul Albalact și sticlele de doi litri de Sprite. Pescarii mai lăudăroși spun că au prins câte un salam Victoria lung de aproape un metru, dar nimeni nu-i crede.

Se pare că până în luna martie este interzis pescuitul la șuncă de Praga, deoarece în această perioadă își depune icrele. Cine merge pe balta de la Ocna Mureș să ia de pe fundul apei pachețele cu șuncă de Praga feliată riscă să fie acuzat de braconaj.

Pescarii preferă să vină cu plasele de pescuit de acasă, deoarece pentru plasele pe care le găsesc pe baltă trebuie să plătească taxa eco, ca în orice hipermarket.

O categorie aparte o reprezintă practicanții shoppingului sportiv. Ei iau bucata de cașcaval de pe raft, o pupă, și îi dau drumul la loc. Pentru cumpărătorii sportivi, important nu e să se întoarcă acasă cu punga plină, ci să se bucure că au reușit să ia ceva de pe raft, că au câștigat în confruntarea cu natura.

Scris de TNR
13 ianuarie 2011 10:01

Alte articole

Vezi mai mult