Petrom a descoperit o pungă de gaze naturale în garsoniera unui pensionar din Berceni!

Echipele de prospecţiune ale OMV Petrom au anunţa în aceasă dimineaţă descoperirea unei acumulări extrem de importante de gaze naturale în regiunea de sud-est a României. Mai precis, este vorba de o pungă de gaze care ar putea asigura încălzirea românilor pentru următorii 10 ani şi care a fost localizată într-o garsonieră dintr-un bloc de pensionari din Berceni.

Specialiştii nu îşi pot explica formarea acestei acumulări de gaze, una dintre cele mai mari descoperite în ultimii ani în Europa, mai ales că de obicei astfel de pungi se formează pe fundul mării sau sub pământ, în vreme ce garsoniera e la etajul 8. Ei spun că de vină s-ar putea să fie faptul că pensionarul care deţine garsoniera e cam uituc şi lasă deseori aragazul aprins, în schimb nu deschide niciodată geamurile, ca să nu se facă frig în casă.

Petrom vrea acum să obţină drepturile de exploatare a pungii de gaze naturale din Berceni pentru a instala o platformă de extracţie în mica garsonieră, însă se loveşte de opoziţia organizaţiilor ecologiste. Acestea spun că prin începerea exploatării va fi afectat habitatul natural al pensionarilor, care şi aşa sunt pe cale de dispariţie. Ecologişti dau ca exemplu faptul că bătrânii ar putea primi sume imense pentru garsonierele lor, ceea ce le-ar distruge complet modul de viaţă.

Scris de TNR
23 februarie 2012 13:02

Alte articole

Vezi mai mult