PETROM justifică scumpirea carburanţilor: „E iarnă, petrolul e o trufanda, creşte doar în seră”

Companiile petroliere au o explicaţie pentru scumpirea carburanţilor! Oficialii PETROM au explicat azi că aceasta nu are legătură nici cu amenda primită de la Consiliul Concurenţei, nici cu faptul că au cel mai mare profit din România, ci pur şi simplu cu sezonul rece, când petrolul nu se face decât în seră, deoarece nu e vremea lui.

„Iarna e normal ca ţiţeiul să fie o trufanda”, explică purtătorul de cuvânt al PETROM. „Vara e altceva, sunt pline câmpurile petrolifere de el, scuturi un pic sonda şi-ţi cade în poală, dar când vine vremea rece, nu vă puteţi aştepta să aibă acelaşi preţ. Pur şi simplu nu e sezonul lui. Nimeni nu se indignează din cauză că vişinele sau căpşunele sunt 100 de lei kilogramul în februarie, nu înţeleg de ce în cazul petrolului s-a supărat toată lumea.”

Reprezentantul PETROM mai spune că momentan toţi carburanţii de pe piaţă provin din seră , astfel că scumpirea e absolut justificată. „Dacă nu mă credeţi, încercaţi să gustaţi unul din produsele noastre petroliere. O să vedeţi că are un gust chimic, artificial, chiar rău aş putea spune. Asta e cea mai bună dovadă că nu e natural, că vine din seră şi a fost crescut cu chimicale.”

Scris de TNR
25 februarie 2012 09:02

Alte articole

Vezi mai mult