Petru Groza, fratele mai mic al Loredanei Groza, ar fi împlinit azi 137 ani

Astăzi, 8 decembrie 2021, se împlinesc 137 de ani de la naşterea avocatului şi omului politic român dr. Petru Groza, preşedinte al Prezidiului Marii Adunări Naţionale a Republicii Populare Române, prim ministru între 1945 şi 1952, şef al statului între 1952-58 şi fratele mai mic al îndrăgitei interprete de muzică uşoară Loredana Groza.

„Nu i se spunea dr. Petru Groza pentru că avea titlul de doctor, ci pentru că aşa îl chema în buletin, Doctor Petru, fiindcă babacii voiau să se facă doctor. Şi pe mine mă cheamă în certificatul de naştere Cântăreaţă Loredana. Din punctul ăsta de vedere, el a fost dezamăgirea familiei, pentru că nu s-a făcut doctor, ci şef al prezidiului marii adunări naţionale”, a precizat Loredana, într-un interviu acordat în 1988 revistei Scânteia As.

Deşi cei doi au fost foarte apropiaţi în copilărie, vecinii spun că dr. Petru şi Loredana s-au certat în 1946, când Frontul Plugarilor al lui dr. Petru, parte a Blocului Partidelor Democratice, a câştigat alegerile. „Ea era cu ţărăniştii vechi, cânta muzică populară pe vremea aia”, povesteşte Nicu de la 2.

ERATĂ: Loredana Groza susţine că articolul de mai sus dezinformează publicul, ziua de naştere a dr. Petru Groza fiind pe 7, nu 8 decembrie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 decembrie 2021 17:19
Citește mai mult despre: istorie petru groza

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult