Piedone va amenaja un apartament de gheaţă în cartierul Berceni

Premieră turistică în sectorul 4 al Capitalei! Inspirat de succesul hotelului şi bisericii de gheaţă de la Bâlea Lac, primarul Cristian Popescu Piedone vrea să inaugureze în această iarnă un apartament de gheaţă într-un bloc de pensionari din zona Berceni. Date fiind condiţiile din imobil, edilul spune că poate garanta temperaturi mult mai scăzute decât în hotelul de gheaţă din Munţii Făgăraş – şi asta cu caloriferele deschise.

„Mulţi amatorii de senzaţii tari ne-au spus că vor veni să vadă apartamentul de gheaţă”, declară Piedone. „I-am avertizat să fie pregătiţi cu haine groase, pături şi saci groşi de dormit fiindcă aici e Berceni, nu e joacă de copii ca în Făgăraş. Pe de altă parte, preţurile la cazare vor fi extrem de accesibile deoarece amenajarea apartamentului nu a costat aproape nimic, pur şi simplu am deschis geamurile vreo 5 minute. În plus, va ţine şi mult mai mult decât hotelul de gheaţă – estimăm că abia prin mai o să fie cât de cât cald în acest bloc”, explică edilul.

Piedone nu ascunde însă nici faptul că la apartamentul de gheaţă nu se ajunge tocmai uşor, dat fiind că e plasat în sudul Capitalei. „Sunt conştient că Berceniul nu e foarte uşor accesibil pentru turişti din cauza lipsei infrastructurii, dar am amenajat trasee marcate, cu plăcuţe care îi previn asupra pericolului reprezentat de haitele de maidanezi. Ca să fiu sincer, dată fiind frumuseţea peisajului din zonă, le recomand celor care vor să facă drumeţii pe jos să se şi lege la ochi înainte”, a încheiat primarul.

Scris de TNR
23 ianuarie 2012 15:01

Alte articole

Vezi mai mult