Pietonii români care circulă în afara cartierului de domiciliu vor plăti o rovignetă

Guvernul a găsit noi surse de finanțare pentru refacerea, extinderea și chiar construirea de trotuare noi. O nouă taxă, o rovignetă, va fi impusă pietonilor care, în decursul călătoriilor, părăsesc cartierul în care domiciliază. Banii câștigați astfel vor fi folosiți pentru mult prea necesara schimbare a bordurilor din orașe.

”Nu putem să nu obsevăm că românii cam au obiceiul să se plimbe, să iasă din casă. Dar trotuarele trebuie întreținute, bordurile trebuie înlocuite mai des decât cauciucurile și, cu ce bani? De aceea ne-am gândit la românii plimbăreți. Dacă-și permit să iasă din cartier, înseamnă că au bani, deci au de unde plăti rovigneta”, spune Decebal Popescu, director în cadrul Companiei Naționale de Trotuare și Autostrăzi.

Orășenii își vor putea cumpăra rovignete de la stațiile de benzină de la ei din cartier sau de la administrația blocului în care locuiesc dar numai după ce și-au plătit întreținerea, pentru a nu exista probleme în privința cazierului fiscal. Pietonii prinși fără rovignetă riscă amendă, expulzarea imediată în cartierul din care au venit sau chiar interdicție de a mai călca vreodată în alt cartier.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
22 mai 2014 23:05

Alte articole

Vezi mai mult