Piraţii somalezi au atacat satele inundate din Moldova

Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură – nenororicirle solitare, introvertite, au fost dintotdeauna o raritate – sinistraţii din Moldova s-au trezit cu încă o problemă pe cap. Bărcile cu care se deplasează prin sat sunt atacate, de la un timp, de piraţi somalezi veniţi tocmai din Golful Aden.

Se pare că primul contact al moldovenilor cu piraţii somalezi s-a produs atunci când aceştia din urmă au jefuit barca unei bătrâne, pe uliţa principală a localităţii vasluiene Îndiguieşti.

Discuţia dintre ei a sunat cam aşa:

Bătrânica: Aoleu, maică, da’ de ce sunteţi aşa de negri?

Piraţii: Pentru că suntem somalezi.

Bătrânica: Somalezi, somalezi, dar de unde veniţi?

Piraţii: Tocmai din Golful Aden.

Bătrânica: Şi ai cui sunteţi, maică, din Golful Aden?

Nu are rost să vă spun ce a urmat.

Sinistraţii sunt îngroziţi de atacurile somalezilor, pe care nu mai ştiu cum să le respingă. De la un timp, toate bărcile care umblă prin satele inundate au la bord şi câte doi-trei bărbaţi înarmaţi. De multe ori se duc lupte grele între săteni şi somalezi, care se dovedesc, totuşi, mai bine hrăniţi decât vasluienii. Aceştia din urmă sunt, în schimb, ceva mai bine băuţi.

Experţii sunt de părere că atacurile vor înceta în momentul în care piraţii îşi vor da seama că, efectiv, nu au ce fura de la moldoveni, fără nicio exagerare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
30 iunie 2010 13:32

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult