Toți ochii românilor sunt ațintiți spre tragedia din Amazon, dar avem dezastre ecologice și aici, acasă la noi. De ani de zile Marea Barieră de Cocalari de pe litoral se distruge treptat din cauza poluării și autoritățile sunt impasibile în fața distrugerii. 

mareabarieradecocalari.jpg

„Există prea puțină educație ecologică în România și lumea nu știe ce impact are asupra biomului. Cocalarii sunt foarte importanți în ecosistem, pentru că ei curăță marea de gunoaie, cum ar fi hamsiile sau „fructele de mare” cum le zic comercianții de pe aici”, explică Ioan Demostene-Popa, directorul institutului oceanografic Constanța. 

Ecologiștii sunt angajați într-o luptă contra-cronometru pentru a păstra acest ecosistem unic în Europa. Aceștia pun balize cu semnale sonore, în special manele, la 50 și 100 de metri în larg, ca să atragă cocalarii spre plajă în număr cât mai mare.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 29.08.2019 15:32 Social

National Cinematografic