Plângere la OPC: “Am cumpărat pepeni pe care scria că sunt FFFFFF dulci, dar erau doar FFFFF dulci”

Foarte des întâlnite pe tarabele ţăranilor din Dăbuleni şi ale imitatorilor lor, cartoanele inscripţionate cu „pepeni FFFF dulci”, „pepeni FFFFFFF dulci” ş.a.m.d. pot fi înşelătoare! A păţit-o recent un bărbat care, convins că a cumpărat un pepene FFFFFF dulce dintr-o piaţă bucureşteană, a constatat cu stupoare, odată ajuns acasă, că proaspăt achiziţionatul cucurbitaceu era doar FFFFF dulce.

„M-am plâns la OPC, la Consiliul Concurenţei şi pe unde am mai apucat”, spune cu lacrimi în ochi bărbatul înşelat. „Ce fel de jigodie trebuie să fii ca să îţi minţi clienţii cu atâta neruşinare? Mă bucuram şi eu că am pus mâna pe un pepene FFFFFF dulce. Vă daţi seama, pe criza asta… În momentul în care l-am desfăcut, cât pe-aci să fac un atac cerebral: era un pepene obişnuit, din aceia FFFFF dulci. A gustat şi nevastă-mea, au gustat şi copiii. Ne-am întors cu el la piaţă, dar escrocul nu mai era de găsit! Se mai dădea şi din Dăbuleni, canalia. Păi acolo toţi pepenii sunt cel puţin FFFFFFF dulci!”

Specialiştii în protecţia consumatorului nu exclud însă ipoteza unei erori umane. „E posibil ca unul dintre F-urile de pe carton să fi fost un P. În prezent, nu avem standarde de omologare pentru pepenii PFFFFF dulci, aceştia ar putea foarte bine să fie şi dovleci sau mingi de fotbal american.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
1 august 2013 12:41

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult