Ploaie cu hamsii prăjite la Constanța după explozia unei mine în Marea Neagră

Războiul pe mare – tragedie pentru unii, bucurie pentru alţii! În această dimineaţă a plouat cu hamsii prăjite la Constanţa, Mangalia şi în mai multe staţiuni. Potrivit meteorologilor, fenomenul rar a avut loc după ce un vas sub pavilion panamez a lovit o mină rusească în Marea Neagră.

„Din fericire, marinarii au fost salvaţi la timp, dar explozia minei, în combinaţie cu uleiul de la motorul navei, a prăjit şi aruncat în aer un banc imens de hamsii care se afla întâmplător în zonă. Estimăm că ploaia cu hamsii va mai dura câteva zile şi va ajunge până la Medgidia sau chiar până la Lehliu-Gară”, afirmă Gigel Frumos, meteorolog.

Localnicii au ieşit în stradă cu plase, găleţi şi ceaune, să recolteze potopul de hamsii, în timp ce alţii, mai jucăuşi, le prind direct în gură, precum focile sau delfinii după un giumbuşluc reuşit.

„Am pus-o pe nevastă-mea să facă mujdei şi am ieşit la hamsii. Păi doar nu le-oi lăsa să se strice pe caldarâm. Ştiţi ce scumpe sunt hamsiile la terasă? Plus că astea sunt hamsii-hamsii, de Marea Neagră, nu şprot sau cine ştie ce altă imitaţie. Ba din când în când mai pică şi un guvide sau un barbun!”, jubilează Constantin Costea, constănţean.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
30 martie 2022 07:53
Citește mai mult despre: Constanta hamsii marea neagra mine ploaie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult