Ploşniţele sunt nimic! Studenţii din Braşov se plâng că au urşi în camera de cămin

DSP trage un semnal de alarmă: în unele cămine studenţeşti din România există probleme mai mari decât ploşniţele! În căminele Universităţii din Braşov, de exemplu, mai multe camere sunt infestate cu urşi, cel mai probabil după ce studenţii neglijenţi au lăsat geamul deschis şi mâncare pe masă.

„Când m-am mutat eu, urşii erau deja aici. Ştiam că-s enervanţi, dar alternativa era să stau în chirie. Alţi bani, altă distracţie, mi-am zis. Acum îmi regret decizia”, se plânge Geani, 19 ani, student la Filosofie. „Muşcă în ultimul hal. Te trezeşti cu mâinile şi picioarele pline de muşcături de urs. Şi mănâncă ca naiba. Pe vreo doi colegi de cameră i-a mâncat de tot.”

„Din păcate, nu putem apela la pesticide pentru că urşii sunt specie protejată. Tot ce poate face administraţia căminului e să schimbe saltelele şi eventual să încerce să îi momească afară cu un sandviş”, a precizat un reprezentant al Direcţiei pentru Sănătate Publică. „Îi rugăm pe studenţii care prezintă muşcături de urs să îşi facă vaccinurile de rigoare şi să nu încerce remedii băbeşti, de exemplu să se dea cu miere pe picioare înainte de culcare, pentru că ar putea chiar înrăutăţi situaţia.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
3 aprilie 2024 16:21
Citește mai mult despre: Brasov camine plosnite studenti ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult