Podul din Luțca s-a prăbușit după ce a trecut basculanta cu aur a Patriarhiei

Dezastrul din Luțca a fost elucidat. Surse din cârciuma sătească a comunei Sagna, cu care podul făcea legătura, confirmă că podul a fost distrus din cauza unui transport agabaritic de aur. Podul, construit să reziste la maxim 340 de tone, s-a făcut praf după ce basculanta încărcată cu aur de la Patriarhie a trecut dinspre Iași, greutatea totală fiind de peste 500 de tone.

Imediat după prăbușire s-a activat codul roșu de protecție a aurului. Transportul săptămânal de aur a fost încărcat în mai multe TIR-uri și redirecționat pe celelalte poduri, ajungând în siguranță în pivnițele Patriarhiei. Mai multe echipaje SMURD s-au asigurat că aurul e bine, l-au ventilat și au folosit defibrilatoarele pe câteva lingouri care nu dădeau semne de viață. Abia după salvarea aurului, autoritățile au trimis o ambulanță veche la Luțca, să verifice dacă au pățit ceva iobagii din comună.

”Prăbușirea podului e o rușine! Dacă pățea ceva aurul meu? Vreau să cadă capete!”, ar fi declarat furios Patriarhul Daniel. El cere insistent construirea unei autostrăzi spre Moldova, o regiune care chiar dacă pare săracă, e o sursă constantă de bani pentru BOR.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
10 iunie 2022 08:31
Citește mai mult despre: aur basculantă patriarhie pod

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult