Puțini știu povestea din spatele podului de la Giurgiu-Ruse, și nu e vorba de prostituata aia care își duce clienții în spatele podului. Construit în anii 50 pentru a facilita invația altor țări de către Rusia, podul Prieteniei se numește așa pentru că stă în picioare doar datorită prieteniei, pilonii fiind aproape dărâmați, iar planșeul ținându-se doar așa, din simpatie.podul_prieteniei.jpg

Denumirea podului nu are legătură cu așa-zisa prietenie între România și Bulgaria, două țări care se dușmănesc din cele mai vechi timpuri și care s-au invadat reciproc de câteva ori. Cele două țări se acuză reciproc de furt și de neglijarea podului. În mod interesant, ambele țări au dreptate când spun că ceilalți fură.

”Cum să fim prieteni cu unii care au venit și ne-au furat Cadrilaterul? Și pe deasupra nici nu dau bacșiș când își fac concediul la Albena. Mămăligari scârțari”, a declarat premierul Boyko Borisov. Un alt aspect interesant al podului este că acesta putea fi ridicat ca să treacă navele mai înalte, dar a fost sudat de o echipă mixtă româno-bulgară de dorei bețivi.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Thursday, 18.06.2020 14:08 Social

National Cinematografic