Podul Prieteniei se cheamă aşa fiindcă de 5 ani îl mai ţine în picioare doar prietenia

Puțini știu povestea din spatele podului de la Giurgiu-Ruse, și nu e vorba de prostituata aia care își duce clienții în spatele podului. Construit în anii 50 pentru a facilita invația altor țări de către Rusia, podul Prieteniei se numește așa pentru că stă în picioare doar datorită prieteniei, pilonii fiind aproape dărâmați, iar planșeul ținându-se doar așa, din simpatie.

Denumirea podului nu are legătură cu așa-zisa prietenie între România și Bulgaria, două țări care se dușmănesc din cele mai vechi timpuri și care s-au invadat reciproc de câteva ori. Cele două țări se acuză reciproc de furt și de neglijarea podului. În mod interesant, ambele țări au dreptate când spun că ceilalți fură.

”Cum să fim prieteni cu unii care au venit și ne-au furat Cadrilaterul? Și pe deasupra nici nu dau bacșiș când își fac concediul la Albena. Mămăligari scârțari”, a declarat premierul Boyko Borisov. Un alt aspect interesant al podului este că acesta putea fi ridicat ca să treacă navele mai înalte, dar a fost sudat de o echipă mixtă româno-bulgară de dorei bețivi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 iunie 2020 12:06
Citește mai mult despre: pod

Alte articole

Vezi mai mult