Poliţia a intervenit la o pensionară din Braşov, care ţinea 29 de urşi într-o garsonieră

Poliția, Protecția Animalelor și Jandarmeria au fost chemate într-un bloc din cartierul brașovean Răcădău, după ce vecinii au reclamat că o pensionară ține mai mulți urși în apartament. După ce au pătruns în locuință, anchetatorii au descoperit 29 de urși carpatini ținuți în condiții precare, hrăniți cu tot felul de gunoaie și resturi.

„Dom’le, nu se mai putea trăi în bloc, puțea trei etaje de jur împrejur. Seara, când le dădea de mâncare, plescăiau și mormăiau de se auzea prin pereți. Așa ceva nu se poate, a umplut apartamentul de gunoaie, cică e mâncare pentru urși”, a declarat, revoltată, o vecină.

Bătrânica ce ținea cei 29 de urși spune că i-a luat de mici, de lângă tomberon, că i s-a făcut milă de ei și nu voia să moară de foame. Inițial a avut doar o pereche de urși și n-a avut bani să-i sterilizeze, plus că nu putea să meargă cu ursul în lesă la veterinar pentru așa ceva și animalele s-au înmulțit. Veterinarii recomandă posesorilor de animale să-și sterilizeze și deparaziteze animalele de casă și să aibă tot timpul un carnet de sănătate cu vaccinurile făcute la zi. Totodată, în cazul animalelor mari, cum ar fi urșii, morsele sau girafele, este recomandat acordul vecinilor.

Scris de Ef
16 noiembrie 2017 17:11
Citește mai mult despre: Brasov pensionar urs

Alte articole

Vezi mai mult