Poliția avertizează: Atenție la polițiștii falși, care te fură prin metoda ”chiștocul”

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române atrage atenția asupra unei bande de escroci, care dau țepe cu metoda ”chiștocul”. Acești infractori poartă uniforme care seamănă cu ale poliției adevărate și conduc uneori autoturisme cu girofar, inscripționate cu ”POLITIA LOCALA”, o organizație care nu are legătură cu activitatea de poliție, strict reglementată de lege.

În realitate, așa-zișii polițiști locali sunt paraziți ai societății, în cârdășie cu primarii corupți, cu care își împart prada obținută fraudulos de la cetățeni, pretinzând că ar fi vorba de amenzi.

”Acești falși polițiști acostează trecători și sub pretextul unor așa-zise contravenții le solicită sume de bani, cu titlu de amendă, deși doar Poliția Română este abilitată să aplice astfel de sancțiuni. Păgubiții ar trebui să știe că se dă amendă 2.000 de lei pentru un chiștoc aruncat, dar cel care ți-o dă trebuie să fie polițist, nu un gherțoi într-o uniformă care seamănă cu cea de polițist”, explică Decebal Popescu, polițist adevărat, de la Poliția Română.

În cazul în care vedeți escrocii pe stradă, sau mai ales dacă încearcă să vă țepuiască, contactați imediat Poliția Română apelând numărul de urgență 112 și așteptați sosirea echipajului. Nu le dați bani și mai ales nu le dați actele, pentru că e posibil ca aceștia să le folosească pentru comiterea unor infracțiuni și mai mari, precum fraude bancare, cu pagube mult mai substanțiale.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
14 martie 2019 07:47
Citește mai mult despre: amenda chiștoc politie teapa

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult