Poliţia derulează ample controale în trafic, sunt vizaţi şoferii fără iconiţe în parbriz

Poliţia Rutieră desfăşoară o amplă operaţiune de control în trafic, fiind vizaţi toţi şoferii care nu deţin iconiţe valabile la parbriz, sau deţin iconiţe fără acte în regulă.

„Am constatat că foarte mulţi şoferi sunt inconştienţi şi circulă cu iconiţe expirate, sau iconiţe fără documente privind sfinţirea, sau fără avizul obligatoriu eliberat de Biserică”, susţine reprezentantul Poliţiei Rutiere.

Peste 5000 de poliţişti vor opri în zilele următoare prin sondaj şoferii din toată ţară şi vor verifica la sânge toate iconiţele, mătăniile de la Ierusalim sau moaştele sfinte, iar şoferii care nu deţin iconiţe riscă amenzi semnificative.

„Amenzile pot ajunge chiar şi la 4000 RON pentru lipsa iconiţelor, sau pentru iconiţe fără certificat valabil de sfinţire. Cetăţeanul poate însă opta între achitarea amenzii la CEC şi efectuarea a 400 de mătănii pe loc”.

Potrivit Poliţiei, filtrele vor fi organizate pe întreg teritoriul ţării, dar şi în toate punctele de trecere a frontierei. Cetăţenii străini care circulă pe drumurile publice din România pot cumpăra iconiţele chiar la intrarea în ţară, împreună cu rovinietele.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
10 ianuarie 2013 17:01

Alte articole

Vezi mai mult