Poliţia sfătuieşte persoanele fără buletin să fure acte de la cetăţeni cu care seamănă cât de cât

Poliţia Capitalei a găsit o soluţie pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă, pentru zecile de mii de persoane fără acte de identitate, dar care şi-ar dori să voteze duminică la alegerile locale. “Nu are are niciun sens să-i punem să facă dosare, să adune documente, să stea la cozi la Evidenţa Populaţiei, eventual chiar să înveţe să scrie ca să poată completa o cerere”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei. “Am căutat o soluţie mai potrivită cu modul de viaţă al oamenilor fără acte şi cu activităţile lor de zi cu zi de pe liniile 1, 32 sau 117.”

“Ca să evităm toată această birocraţie inutilă, facem un apel la persoanele fără documente de identitate să-şi aloce câteva minute pentru a căuta în mijlocul de transport în care operează în mod normal un cetăţean cu care să semene cât de cât şi să-i sustragă acestuia portofelul cu acte“ continuă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Oficialul mai spune că nu e nevoie ca asemănarea să fie perfectă, mai important e să corespundă cât de cât vârsta şi sexul: “Orice act de identitate e bun dacă poza aduce niţeluş cu dumneavoastrăm, o să vă facem buletin şi paşaport pe baza lui fără niciun fel de probleme. Sigur, o să aveţi acelaşi CNP cu persoana de la care aţi luat actele, dar sincer nu prea ne interesează – pentru noi, Poliţia, important e să aveţi documente de identitate”. Oamenii legii le mai recomandă persoanelor fără acte să se oriezente mai ales spre sustragerea de permise de conducere, deoarece acestea au cele mai neclare poze, care seamănă practic cam cu oricine.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 iunie 2012 16:06

Alte articole

Vezi mai mult