Poliţia simplifică procedurile: şoferii din Vaslui vor avea alcoolemia trecută în permisul auto

Suflatul în fiolă va fi curând doar o amintire pentru şoferii vasluieni, anunţă reprezentanţii Poliţiei din judeţ. Potrivit acestora, noile permise auto vor conţine, în premieră, o rubrică în care va fi inscripţionată alcoolemia posesorului la data obţinerii actului, măsura putând fi extinsă şi asupra altor zone din estul ţării dacă se va dovedi eficientă.

“Mai multe studii au ajuns la concluzia că, spre deosebire de şoferii obişnuiţi, cei vasluieni tind să aibă mereu aceeaşi cantitate de alcool în sânge”, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ. “De aceea e mult mai simplu să îl supunem pe şofer etilotestului o singură dată, în cadrul examenului auto. Ulterior, ori de câte ori persoana în cauză este oprită de echipajele noastre, îi vom putea afla alcoolemia doar verificându-i permisul.”

“Mi se pare o măsură de bun simţ”, spune Ghiocel Asimionesei, automobilist din Huşi. “Dacă tot m-au tras pe dreapta, e mai cinstit să le arăt carnetul şi să mă amendeze direct. Nu ca până acum, când mă puneau să fac tot felul de trăznăi ca să calculeze cât alcool am în sânge. De parcă n-ar şti tot oraşul că am 2 la mie încă de când mă jucam cu butelcuţa în nisip.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
18 ianuarie 2013 08:01

Alte articole

Vezi mai mult