Poliţişti arestaţi după ce au dat mită şoferilor ca să conducă cu viteza legală

Mascaţii au descins azi la mai multe secţii de poliţie din Capitală şi au arestat aproximativ 30 de poliţişti, acuzaţi că au dat mită şoferilor din trafic pentru ca aceştia să respecte viteza legală. Operaţiunea a durat extrem de puţin, mascaţii neavând altceva de făcut decât să mute poliţiştii din birouri în celulele de detenţie din secţie.

Procurorul care se ocupă de caz spune că s-a autosesizat după ce a remarcat că din ce în ce mai mulţi şoferi cu maşini puternice conduceau fără să depăşească viteza legală. „Am filat mai multe zile şoferii cu maşini puternice care circulau legal şi am decoperit că aceştia luau bani de la poliţişti ca să respecte viteza legală. Unii au luat mită de la poliţişti chiar şi pentru respectarea semafoarelor şi a indicatoarelor rutiere, nu doar pentru viteză”, ne-a spus procurorul Nicolae Vrednicu.

Procurorul mai spune că a înfiinţat şi un număr special de telefon, la care populaţia este rugată să reclame şoferii cu maşini puternice care circulă regulamentar.

Scris de Calin
16 februarie 2011 15:02

Alte articole

Vezi mai mult