Polițiștii au amendat mai mulți copaci care au căzut peste mașini pe DN1

Ninsorile abundente au generat o acțiune de amploare a Poliției Române pe DN1, unde mai mulți copaci au fost surprinși în timp ce loveau intenționat, prin cădere, autoturisme care circulau regulamentar pe DN1. În două cazuri, polițiștii l-au și bătut pe copacul vinovat de producerea accidentului, pentru că i-a dat jos chipiul cu o cracă polițistului, moment în care i-a tras și el vreo doi pumni în scoarță de s-a auzit cum pârâie.

În urma controlului de rutină au fost găsiți zeci de copaci care nu dispuneau de triunghiuri reflectorizante și unul din ei avea și trusa medicală expirată de ani buni, polițiștii luându-se evident după inelele copacilor pentru a le stabili data înmatriculării.

Mai mulți copaci au primit amenzi usturătoare și pentru lipsa ITP-ului valabil, precum și pentru circulație pe drumuri publice fără cauciucuri de iarnă. Într-unul din cazuri, s-a stabilit că un copac ar fi căzut cu peste 90 km/h într-o zonă marcată clar cu 70 km/h, ceea ce i-a atras puncte de penalizare și suspendarea permisului pe 30 de zile. Polițiștii avertizează toți copacii din preajma carosabilului că urmează controale la sânge și se va verifica și greutatea maxim admisă: ”Orice e peste ce scrie în talon se confiscă, îl luăm ca lemn de foc”, spune comisarul Robert Acrișor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
27 februarie 2023 17:03
Citește mai mult despre: amendă copac DN1

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult