Polițiștii locali primesc puteri similare celor naționali: prioritate la coadă la șaorma!

Reformă la Poliția Locală. Pentru că de multe ori lumea nu-i băga în seamă, mai ales că mulți n-au nici măcar BAC-ul, polițiștii locali au solicitat puteri sporite. Deși ar fi vrut să aibă dreptul să dea amenzi și în trafic și nu să-i cheme pe cei de la Poliția reală, ei n-au primit decât prioritate la coadă la șaorma.

”Vreau să fim bine înțeleși. Polițiștii locali vor avea prioritate la șaorma față de prostime, adică față de cetățenii de rând. Când apare un polițist real la coadă, polițistul local va trebui să-i ofere prioritate, că nu ne tragem de șireturi cu toți boschetarii pe care i-am îmbrăcat într-o uniformă ca să nu moară de foame pe străzi”, explică deputatul Marian Coltea, inițiatorul proiectului.

Motivarea acestei reforme este simplă, spune Coltea. Polițiștii locali sunt de cele mai multe ori prea incapabili ca să se descurce în lumea reală. Ei umblă cu un carnețel în care au instrucțiuni desenate pentru interacțiunea cu cetățenii, pentru că 80% sunt analfabeți, iar restul sunt analfabeți funcțional: ”Vă dați seama că polițiștii locali n-au fost în stare nici măcar să plece la muncă în altă țară, pentru că nimeni nu-i angajează”, spune Marian Coltea.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
10 noiembrie 2022 11:54
Citește mai mult despre: polițist șaorma

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult