Pe ce că primesc bonuri de masă, tichete de vacanță, cupoane valorice pentru haine, prime de limbi străine, bugetarii se mai trezesc cu o pomană pe cap. Conform unui ordin al Ministerului Muncii, semnat de Olguța Vasilescu, fiecare angajat la stat va primi, gratuit, 22 ștrumfi de Mega-Image în fiecare lună până finalul promoției. 

functionari-publici-strumfi.jpg

„Pentru fiecare zi lucrătoare, angajatul în sistemul de stat va primi un ștrumf. În funcție de vechime, se va aplica un coeficient de creștere, de exemplu, un angajat cu 25 de ani vechime va avea un coeficient de 2,5 la rația de bază de ștrumfi. Totodată, pentru orele suplimentare, se vor da câte doi ștrumfi fiecărui salariat”, a explicat ministrul muncii. 

Măsura a fost intens criticată de analiștii economici. „România este țara în care există cea mai mare diferență în privința puterii de cumpărare la ștrumfi între sector de stat și cel bugetar, de aproape 4 la 1. Cei mai apropiați de noi sunt francezii, care primesc de două ori mai mulți ștrumfi dacă lucrează la stat față de cei la privat. Această inechitată pe piața muncii nu face decât să creeze, în continuare, o clasă de mijloc vlăguită, cu foarte puțini oameni care să-și permită o colecție completă”, a explicat Cristian Hostiuc în cadrul unei analize realizate de Ziarul Financiar.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Eftimie | Friday, 05.05.2017 14:48 Social

National Cinematografic