Pompieri împiedicaţi să intervină într-un incendiu de către oamenii care se încălzeau la foc

Gerul îi împinge pe oameni la fapte extreme. Doisprezece pompieri au fost bătuţi măr de cetăţenii din cartierul Berceni pentru pentru că au încercat să stingă o casă cuprinsă de flăcări. Tot cartierul ieșise să se încălzească la foc, așa că pompierii au plecat acasă, bătuți, umiliți și cu roţile mașinii dezumflate.

Imediat ce au observat incendiul vecinii au făcut un lanţ în jurul casei în flăcări, hotărâți să apere focul cu arma în mână. „Când am văzut ditai pălălaia la vecinu în curte am scos repede copiii din casă, că tremurau ca şoarecii, şi i-am aliniat pe lângă incendiu. Şi cum stăteam noi liniştiţi la căldură, odată văd că vin nenorociţii cu tulumba, să pună apă pe foc. Păi să nu-i iei la omor? Băi, eşti pompier, du-te şi vezi-ţi de treaba ta: dă pisicile jos din copaci, scoate apa din beciuri, nu veni p-aci să stropeşti cu apă rece, că te bag în spital.”

Un bătrân pensionar a ieşit în stradă cu scăunelul şi dezleagă Sudoku la lumina focului: „Incendiul ăsta mi-a umplut inima de bucurie! Dogoreşte de la 10 metri, curg streşinile în tot cartierul, ies ghioceii”, ne spune bătrânul. „Cu puţin noroc, se întinde focul şi la casa aia de pe colţ, şi aia e din lemn de paltin! Păi scârţarul ăsta de-i arde acuma casa şi-a făcut acoperişul din brad ieftin, care arde repede şi nici nu ţine jarul. Noroc că am mai adus noi ceva cărbuni, că altfel era stins demult, zgârcitul dracului.”

Scris de TNR
1 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult