Populația Terrei, în scădere din cauza emigrației masive

O serie de studii recente arată că populația Planetei a scăzut îngrijorător, deoarece tot mai mulți pământeni preferă să emigreze. Principalele motive care îi îndeamnă pe oameni să plece în cautarea unei vieți mai bune sunt sărăcia, lipsa de perspective și decepțiile în dragoste. „Unele persoane care emigrează au probleme cu alcoolul, dar sunt cazuri izolate. Nu trebuie confundați cu cei care beau puțin alcool înainte să emigreze, ca să-și facă curaj”, a precizat psihiatrul Florin Tudose.

El spune însă că cei mai mulți emigranți sunt persoane labile, care au impresia că un astfel de gest extrem rezolvă ceva. “Cunosc cazul unui polițist de 35 de ani, care a emigrat cu arma din dotare. Avea niște probleme acasă, din câte am înțeles. Poate că lui i s-a părut inteligent să plece de pe această planetă, dar a lăsat în urmă o soție și doi copii. Vă dați seama că l-au uitat cu timpul, pentru că, odată ajuns acolo, e foarte greu să mai iei legătura cu familia. Acum, soția nu se mai gândește deloc la polițist. El e ca și mort pentru ea,” povestește psihiatrul, cu tristețe în glas.

Se pare că emigrația masivă nu e singura problemă legată de populația Terrei. La începutul anului viitor, numărătoarea celor peste șapte miliarde de oameni de pe Pământ va fi reluată, pentru că cel care număra a uitat să se pună și pe el la socoteală.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 octombrie 2011 10:17

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult