Portul Constanţa, închis din cauza vântului puternic care troieneşte cocaina

Fenomenele meteorologice extreme din ultima vreme au adus închiderea mai multor porturi de la Marea Neagră printre care și Constanța, care este întroienit de munți de cocaină venită din est. Angajații portului încearcă să elibereze câteva căi de acces dar navele de mare tonaj care transportă gunoi proaspăt nu vor putea intra în port în zilele următoare.

„Este o situație complicată, aveam de adus 50.000 de tone de cauciucuri de ars lângă București, precum și alte tipuri de gunoi. Clientul meu nu mă plătește să stau în larg, imediat trebuie să aduc și alte transporturi, neseriozitatea autorităților românești mă dezamăgește”, a declarat Clark Smith, căpitanul navei Endevour, care transport gunoi din Marea Britanie către România.

Situația cu cocaina din port a fost agravată de faptul că mulți din traficanți nu au respectat semnalele transmise de autoritățile portuare și au încercat să intre în rada portului în ciuda valurilor mari. Acest lucru a dus la numeroase naufragii și înfundarea digurilor cu pachete de cocaină. Totodată, aceștia reproșează autorităților române că nu au apelat la sistemul internațional de urgență european pentru delocarea situației. „Unde e un BroMania când ai nevoie de el, dădea o nară pe-aici și elibera măcar o dană”, s-a plâns un docher bătrân.

Scris de Ef
13 octombrie 2021 18:10
Citește mai mult despre: cocaina Constanta

Alte articole

Vezi mai mult