Potrivit certificatelor de vaccinare, pe 174.000 de români îi cheamă SPECIMEN

Cine a spus că românii preferă numele banale, ca Ion, Marcel sau Eusebiu, se înşală amarnic! Mai nou, cel mai popular nume de botez din România e Specimen – cel puţin aşa arată datele centralizate de personalul mallurilor şi restaurantelor, după scanarea a peste 2 milioane de certificate de vaccinare.

„E adevărat, nu trece zi fără să scanez 2-3 ‘Specimen’ din ăştia. Iniţial nu mi-a venit să cred, i-am pus să-mi arate un act de identitate. Mi-au arătat buletine cu ‘Specimen’, permise auto cu ‘Specimen’, diplome de studii, care ce avea… În fine, totul OK. Acum m-am obişnuit. Cu unii m-am şi împrietenit. Salut, Specimen! Ooo, doamna Specimen, ce mai face Specimenuţ?”, povesteşte George, paznic la o galerie comercială din cartierul Rahova.

„Conform green passurilor verificate până acum, pe mai bine de 174.000 de români îi cheamă Specimen. Ce nume curios! Ba mai mult, au acelaşi CNP – 1234567890000. Surprinzător de-a dreptul. Ce s-o fi întâmplat pe 67.45.1923 de s-au născut atâţia oameni?”, spune Ion Marcel Eusebiu, angajat al Institutului de Onomastică al Academiei Române.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
1 noiembrie 2021 14:09
Citește mai mult despre: certificat verde green pass specimen vaccinare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult