Potrivit legii, mieii de Paşte nu mai pot fi tăiaţi! Trebuie castraţi şi eliberaţi în stradă

Veste proastă pentru românii care aşteptau cu sufletul la gură tradiţionalul drob de miel! Potrivit legislaţiei în vigoare, tăierea mieilor de Paşte este strict interzisă, cetăţenilor fiindu-le permis doar să-i castreze şi să le dea drumul înapoi în stradă. Alternativ, animalele pot fi predate adăposturilor specializate, de unde pot fi adoptaţi de iubitorii celui mai bun prieten al omului, mielul de Paşte.

“Din păcate, anul acesta românii trebuie să se mulţumească cu pui, porc sau binecunoscutul cal”, declară Decebal Popescu, măcelar. “Deşi numărul de oameni muşcaţi este în creştere şi locuitorii cartierelor se plâng că nu pot dormi noaptea de zgomotul lătratului lor, mieii de Paşte sunt ocrotiţi prin lege şi nu mai pot fi tăiaţi, cum era obiceiul până nu demult.”

Odată interzisă tăierea lor, mieii de Paşte s-ar putea înmulţi peste măsură, avertizează însă societatea civilă, în special din cauza pensionarilor care practică ciobănia în faţa blocului. “S-a umplut oraşul de stâne, e plin de miei de Paşte agresivi, unii chiar turbaţi”, se plânge un localnic.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
26 aprilie 2013 12:04

Alte articole

Vezi mai mult