Poveste de succes pentru un român în Germania. În 10 ani a trimis acasă o fabrică, bucată cu bucată!

A muncit ani de zile în Germania dar s-a și întors acasă câștigător. Este povestea unui român care a decis, după ani de muncă și pasiune, să se reinvestească ce a câștigat în țări străine pe meleagurile în care a copilărit. Acesta a trimis părinților săi de la țară bucată cu bucată, fabrica în care a lucrat.

„M-a sunat tata, să tot fie vreo 10 ani, băi băiete, trimite-mi și mie un set de scule de la nemții tăi, că ălea nemțești sunt bune. Prima dată i-am trimis un set de chei modulare, apoi niște lere și până la urmă am zis ca să fiu sigur că nu mă mai bate la cap i-am trimis tot strungul”, spune Alex B., energicul antreprenor român. Acesta a povestit că i-a plăcut în Germania, dar dorul de casă și de românii de aici a fost mai puternic. „Nemții sunt oameni ordonați, harnici dar foarte reci domnule. Când voiam să mai trimit o linie de producție în țară mă rugam ba de unul, ba de altul, hai mă Friț ajută-mă și pe mine cu un tir, două. Ei nimic, nimic, a trebuit să fur eu două tiruri să pot trimite la ai mei”, a spus antreprenorul.

Acum a construit în satul în care s-a născut o fabrică nouă, doar cu piesele aduse din Germania. „Eu mi-am făcut treaba, e timpul să vină și statul să mă sprijine cu subvenții sau măcar un ajutor financiar. Am investit în România, fac locuri de muncă, n-aș vrea să cred că sunt patriot degeaba”, spune Alex B.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

31 octombrie 2015 09:33
Citește mai mult despre: fabrica Germania

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult